3 Ekim 2016 Pazartesi

SAĞLIKLI YAŞAM - HEALTHY LIFESTYLE


Ekim ayında olmamıza rağmen havalar çok güzel. Sanki yaz günlerinden arta kalan günleri yaşıyoruz. Bu güzel günleri yaşarken de sağlığımıza çok dikkat etmemiz gerekiyor. Kaliteli bir yaşam için sağlıklı yaşam diyoruz. Sağlıklı yaşam için yapılması gerekenler; en başta hayatımıza sporu katmak olur, daha sonra sağlıklı beslenme (yağlı ve aşırı yemek yenmemeli), alkol ve sigara tüketilmemeli, gün içerisinde hareketli olunmalı, temizliğe önem verilmeli (hem kişisel hem de çevre temizliğine), stresten uzak durulmalı, cinsel yaşama ve uyku düzenine dikkat etmeli, iş yaşamının stresinden uzaklaşıp en azında hafta da bir gün doğa ile iç içe kalmanız, sağlığınız için çok önemlidir. Bu yazdıklarımı hayatınıza katarsanız eğer kaliteli ve sağlıklı bir yaşama devam etmiş olursunuz. Sağlıklı günlere...

27 Eylül 2016 Salı

ÇAY KEYFİ

Bugün hava çok soğuk. Tam şöyle, sıcak bir çay keyfi yapma havası. Sıcak bir kahve de olur. Ama çayın yerini hiç birşey alamaz. Ben de bugün sıcak bir çay alarak çalışmaya başladım. Çay, insanın hem içini ısıtıyor hem de dikkatini yaptığın işe vermeyi sağlıyor. Ülkemizin vazgeçilmez yegane içeceğidir. Dünya da önde gelen çay üretici ülkeri arasında olan ülkemizden başka ülkeler; Hindistan, Sri Lanka, Çin, Kenya, Endonezya, Malawi ve Vietnamdır. Herkese bol bol çay içmeyi öneriyorum. Çünkü en güzel içeçek.

23 Eylül 2016 Cuma

HAVA DURUMU - WEATHER FORECAST



Havalar soğudu. Yağmurlar yağmaya başladı. Zorlu bir kışa giriyoruz. Bu yıl kış, çetin geçecekmiş. Uzmanlar söylüyor. Hava durumu raporları, 2016-2017 kışının son 10 yılın en soğuk kışı olacağını gösteriyor. Özellikle Ocak ve Şubat aylarında kar yağışı oldukça fazla olacakmış. Tabi bu bilgiler, hava durumu raporlarına göre söylenen bilgilerdir. O zaman bugün hava durumu nasıl olacak, bir de ona bakalım.




İstanbul               21
İzmir                    26
Antalya               27
Ankara               25
Bolu                    22
Amasya             25
Erzurum             18
Diyarbakır          28


New York           19
London              10
Paris                  15
Berlin                 11
Tokyo                 22

9 Eylül 2016 Cuma

HAYAT - LIVE



Bir koşuşturmadır gidiyor. Kimi zaman iyi kimi zaman kötü bir şekilde. Yine de her şeye rağmen hayat devam ediyor. Bir kitap okudum. Adı AŞKLA KAL. Çok güzel bir kitaptı. Bu kitapta, insanın başına en sevdiklerinden gelen aldatılmışlık ve üzüntü yer alıyordu. Kitaptaki kişi, her şeye rağmen hayatın devam ettiğini anlayıp ve yine yaralarını en sevdikleriyle sarmayı başardı. Kitap hakkında çok fazla bilgi vermek istemiyorum. Kitabın çok iyi bir kitap olmasının dışında. Çünkü kitabı alıp okumanızı istiyorum. İnsanlar, hayatı istedikleri gibi yaşamalı. Bunun içinde ellerinden geleni yapmalılar. Sizlere bu konu da birkaç tavsiyem olacak. İster uygularsınız ister uygulamaz. Size kalmış. İlk önce gülebilmeyi öğrenmeli (en sıkıntılı günlerinizde,  üzüntülü günlerinizde, …); hayal kurup ve bu hayali uygulamaya çalışmalı; kendinizle kalın (yalnız kalmaktan korkmayın); insanları, hayvanları, doğayı ve bütün canlıları çok sevin; çocuk gibi olun (çocuk gibi mutlu ve eğlenceli olmaktan korkmayın); her anın tadına varın, keyfini çıkarın; mutlu olacağınız şeyleri yapın; insanları değiştirmeye çalışmayın, olduğu gibi kabul edin; mutlu ve coşkulu olun ki çevrenizde bundan etkilensin. Benim sizlere söyleyeceklerim bu kadar. Mutlu olun, AŞKLA KAL’ın.

7 Eylül 2016 Çarşamba

KURBAN BAYRAMI




Kurban Bayramı yaklaşıyor. 5 gün kaldı. Herkes bayram tatilini, izinleriyle birleştirerek deniz kenarında bir ile ya da köylerine gitmeyi planlıyorlar. Sonbaharda yazdan kalma bir son tatil. Kurban Bayramı 4 gün, hükümette bayram tatilini 9 güne çıkarttı. Oh ne güzel tatil, ne güzel hayat. Bu arada kurban kesmek isteyenlerde şimdiden kurbanlıklarını almaya başladı bile. Bir telaş, bir telaş. Sağlıklı ve mutlu, hep böyle güzel telaşlar olsun.