11 Haziran 2017 Pazar

FIRINDA KOLAY MANTI

 



FIRINDA KOLAY MANTI



MALZEMELER:
1- Milföy hamuru (10'lu)
2- 250 gr. kıyma
3- 1 tane orta kurusoğan
4- Yarım demet maydanoz
5- Yoğurt
6- Sarımsak
7- Tuz
8- Karabiber
9- Tereyağ
10- Salça

YAPILIŞI:
Kıyma, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp içini hazırlarız. Dolaptan çıkarıp hafif yumuşattığımız milföyleri, önce biraz açıp 4'e bölelim. Daha sonra 4'e böldüğümüz milföyleri tekrar 4'e bölüyoruz. Böldüğümüz milföylerin üzerine iç harçtan koyarak mantı kapatır gibi kapatıyoruz. Bütün milföyleri bu şekilde tamamlıyoruz ve fırın tepsisine alarak üzeri kızarana kadar kızartıyoruz. Çıkan milföylerin üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. En son olarak da tereyağlı salçayı döküp, yemeği hazır hale getiriyoruz. AFİYET OLSUN...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder