Malzemeler: 2 tane kabak, 4
tane yumurta, 150 gr. Beyaz peynir, ½ demet maydanoz, ½ demet dereotu, biraz
tuz (tuzun ayarı, beyaz peynir koyduğumuz için biraz az olmalı), karabiber.
Yapılışı: İki tane kabak
rendenin iri tarafı ile rendelenir. İçine 4 tane yumurta, beyaz peynir,
maydanoz ve dereotu eklenir. Tuz ve karabiberi de ekleyerek iyice karıştırılır.
Pankek tavasını ocağa alarak her bir bölümüne biraz sıvıyağ ekleriz. Harçtan 2
yemek kaşığı koyarak tavanın üstüne kapak kapatırız. Ocağın altı kısık olarak
çevrilecek derecede pişirilir ve ters sonra ters çevrilir. Bütün harç bitene
kadar bu şekilde pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Kabak yerine patates de
kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder