8 Ağustos 2016 Pazartesi

KABAKLI PANKEK





Malzemeler: 2 tane kabak, 4 tane yumurta, 150 gr. Beyaz peynir, ½ demet maydanoz, ½ demet dereotu, biraz tuz (tuzun ayarı, beyaz peynir koyduğumuz için biraz az olmalı), karabiber.
Yapılışı: İki tane kabak rendenin iri tarafı ile rendelenir. İçine 4 tane yumurta, beyaz peynir, maydanoz ve dereotu eklenir. Tuz ve karabiberi de ekleyerek iyice karıştırılır. Pankek tavasını ocağa alarak her bir bölümüne biraz sıvıyağ ekleriz. Harçtan 2 yemek kaşığı koyarak tavanın üstüne kapak kapatırız. Ocağın altı kısık olarak çevrilecek derecede pişirilir ve ters sonra ters çevrilir. Bütün harç bitene kadar bu şekilde pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Kabak yerine patates de kullanılabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder