15 Ağustos 2017 Salı

KOLAY KAYSERİ YAĞLAMASI

KOLAY KAYSERİ YAĞLAMASI











Çalışanlara, öğrencilere ya da bugünde kolay bir yemek yapayım diyen herkese zamandan tasarruf edebilecek bir yemek tarifini veriyorum. Ben yaptım. Çok kolay ve çok lezzetli. Şimdiden afiyet olsun.

KOLAY KAYSERİ YAĞLAMASI

Malzemeler:

1-  7 tane lavaş
2-  2 yemek kaşığı tereyağı
3-  350 gr. Kıyma





4-  2 tane kuru soğan
5-  2 tane yeşil sivri biber
6-  6-7 tane domates
7-  1 yemek kaşığı domates salçası
8-  1 yemek kaşığı biber salçası
9-  1 su bardağı su
10-        Karabiber
11-        Pul biber
12-        Tuz

Yapılışı:


Önce iç harcını hazırlayalım. Tereyağını uygun bir tavada eritelim. Sonra kuru soğanı, kıymayı, biberi ekleyip biraz kavurun. İçine domatesleri ve salçaları ekleyerek kavurmaya devam edin. En son baharatlarını ekleyip, suyunu ilave ettikten sonra hafif suyunu çekene kadar pişirelim. Ancak, harcımızın biraz sulu kalmasına özen gösterelim. Servis tabağına bir lavaş alalım. Üzerine kıymalı harçtan sürelim. Diğer lavaşı üzerine yerleştirelim ve onun da üzerine kıymalı harç sürelim. Lavaş ve kıymalı harç bitene kadar devam edelim. En son üzerine kıymalı harçla bitirelim. İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder