28 Mart 2016 Pazartesi

SAĞLIKLI YAŞAMAK



Neredeyse çoğumuz, fast food tarzı yemeklerle öğünlerimizi yiyoruz. Hâlbuki bu yemek türleri hem sağlığımıza hem de paramıza zarar veriyor. Evet, belki zamandan tasarruf ediyoruz, belki yorgun halde yemek yapmaktan kurtuluyoruz ama, sağlığımızdan ve paramızdan oluyoruz. Sağlıklı beslenmek için yapacağımız tek şey, evde yapacağımız basit güzel yemekler olmalı. Şimdi o kadar pratik yemek tarifleri var ki, insanlar işten yorgun geldiklerinde bile bu yemekleri yaparken streslerini atıyor ve mutlu oluyorlar. Daha sağlıklı beslenmek için ev yemeklerine ağırlık verelim. Sağlıklı, paralı günlere…

24 Mart 2016 Perşembe

İŞSİZLİK - UNEMPLOYMENT



Yine güzel bir gün. İnsanların okula, işe gittiği, hayatını devam ettirdiği bir gün. Gerçi işi olanların işe gittiği demem lazımdı. Biliyorsunuz artık, işsizlik hat safhada. Vasıflı, vasıfsız insanların iş arayıp bulamadığı bir dönemdeyiz. İnsanları işsizlik, hem maddi hem de manevi bir şekilde fazlasıyla etkiliyor. Acilen işsizliğe bir çözüm bulmak gerekiyor. İş için teşviklerin daha fazlalaştırılması, işverenin yükünün daha azaltılması gibi çözümlerin daha fazla devreye girmesi gerekiyor. İşsizliğin yok olduğu bir dünyada yaşamak umuduyla…

23 Mart 2016 Çarşamba

AZİM VE BAŞARI



Mümin Sekman’ın İnsan İsterse kitaplarını okudum. Bu kitaplarda başarıları yazılan insanlar, çaresizlik, azim, hırs, istek gibi duygularının olmasından ve bir de şanslarından dolayı başarıyı elde etmişler. Ben, bu kitapları okuduktan sonra kendime bakıyorum; çok çaresizlik yaşadım, çok hırslı, azimli ve istekli bir insan olmama rağmen başarıyı elde edemedim. Ben de sadece diğer başarılı olan insanlarda bulunan şansın olmadığını düşünüyorum. Nereden nasıl bir başarı elde edeceğimi, nereye yönleneceğimi bilmiyorum. Çevreme baktığımda, beni başarıya götürecek farklı bir özelliğimin olmadığını düşünüyorum. Böyle düşündüğüm de daha çok üzülüyorum. Çünkü bende başarıyı elde edip, Mümin Sekman’ın kitabında başarıyı elde etmiş bir insan olarak yer almak istiyorum. Hayat devam ediyor. İnşallah hayatımın bir döneminde istediğim bu başarıyı elde ederim. Önce bana ve bütün başarıyı isteyen insanlara bol şans ve başarı dolu günler diliyorum.

18 Mart 2016 Cuma

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ



Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümünü kutluyorum. Milletçe mücadele ederek kazanılan bu savaş, bütün dünyaya Çanakkale’nin geçilemeyeceğini gösterdiğimiz, eşi benzeri bulunmayan büyük bir zaferdir. Bugünlere gelmemizi sağlayan başta Mustafa Kemal ATATÜRK, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.

17 Mart 2016 Perşembe

KORKUSUZ, ÖZGÜR VE GÜVENLİ BİR DÜNYA İÇİN



Nasıl yazacağım, ne yazacağım bilemiyorum. Ankara’da patlayan o bomba olayından sonra. Acımız büyük. Neden bu kavga, neden bu şiddet, neden bu masum insanların ölümü… Bu ülkede hep birlikte sorunsuz yaşamak varken, neden bu sorun. Zaten insan ömrü belli bir yıla kadar. Bu yılları neden iyi, güzel, vatanımıza milletimize katkı sağlayacak şekilde yaşamayalım. Neden ülkemizi geliştirmek için, ileriye götürmek için çalışmayalım. Lütfen artık, hep birlikte yaşamayı öğrenelim. Korkusuz, özgür ve güvenli bir dünya da yaşamak için bütün insanları bu konuda göreve çağırıyorum.

14 Mart 2016 Pazartesi

I appeal to the people of the world, no longer stop terrorism...



BÜTÜN DÜNYA İNSANLARINA SESLENİYORUM, TERÖRE ARTIK DUR DİYELİM


Terörü lanetliyorum. Artık, birilerinin bu teröre dur demesi gerekiyor. Bütün dünya insanlarına sesleniyorum, lütfen teröre dur demek için ses çıkaralım, bir araya gelelim, artık bir şeyler yapalım. İnsan hayatı bu kadar değersiz mi? Allah’ın verdiği canı nasıl alabilirler? Bunu yapanların insan olabileceğini düşünmüyorum. Daha güvenli, daha huzurlu, daha mutlu bir dünyada yaşamak için lütfen teröre dur diyelim.