10 Mart 2016 Perşembe

SHOPPİNG SPREE - ALIŞVERİŞ ÇILGINLIĞI



Bugünler de mağazalarda başlayan indirimler, alışveriş bağımlıları için tehlike oluşturuyor. Ancak, bu arada ekonomik olması nedeniyle, ihtiyaçlarını bu dönemde karşılamak isteyenler için de bu indirimler bulunmaz bir fırsat. İhtiyaçların karşılanması için yapılan alışverişlerde çoğu zaman kredi kartı kullanılıyor. Tabi ki kredi kartını, kazancından daha fazla kullanan kişiler olduğunda, sonuç felaket olabiliyor.
“Onyomanya” kelimesini hiç duydunuz mu? Hayır dendiğini duyar gibiyim. Onyomanya, alışveriş bağımlılığı demek. Bu alışveriş bağımlılığı, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gibi davranış bozukluğu olarak biliniyor. Bu bağımlı kişiler mutsuz, yalnız, sinirli, kendini ifade edemeyenlerdir. Alışveriş bağımlısı olan kişiler, alışveriş yaptıkça mutlu oluyorlar. İnsanlar, bu bağımlılığı problem olarak görmedikleri için profesyonel yardım almıyorlar. Daha çok kadınlar için alışveriş bağımlısı dense de erkeklerin de azımsanmayacak kadar bağımlı olduğu bilinmektedir.
Önce alışveriş bağımlısı olup olmadığınızı öğrenin. Daha sonra bundan kurtulmak için yapılması gerekenleri yapmaya çalışın. Bağımlılıktan kurtulmak için yaptıklarınız hiçbir şekilde etkili olmuyor ise profesyonel yardım alın. 

İhtiyaçlarınız ölçüsünde alışveriş yapmanız dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder